Prekretnica u povijesti proizvodnje čelika!

Novatec je uz Xingcheng Special Steel prvi na svijetu izradio 1200-milimetarsku okruglu liniju za kontinuirano lijevanje, kao reakciju na rastuću globalnu potražnju za komponentama koje se koriste u proizvodnji energije vjetra.

Ova prekretnica u industriji uspješno je puštena u pogon, te nam je izuzetna čast što smo imali priliku sudjelovati na ovom projektu.

U čeličnoj industriji, obnovljivi izvori energije postali su ključna tema, s obzirom da je upravo ova industrija važan dobavljač ključnih komponenti za zelenu tehnologiju u proizvodnji električne energije.

Vjetroelektrane sa sve većim vjetroturbinama postaju sve važniji izvor obnovljive energije. Mnoge zemlje koriste energiju vjetra za smanjenje troškova energije i smanjenje njihove ovisnosti o fosilnim goriva.

Sve veći zahtjevi postoje i u pogledu učinkovitosti komponenti koje također povećavaju očekivanja uzvodnog lanca opskrbe.

Velika stručnost tvrtke SMS Concast u inženjeringu i puštanja u rad jumbo linija za kontinuirano lijevanje u kombinaciji s vještinama te terensko iskustvo inženjera tvrtke Xingcheng Special Steel rezultiralo je jedinstvenim značajkama dizajna s posebnim naglaskom na niske OPEX, pouzdane, jednostavne za održavanje i visoke performanse.

Jedno od tih posebnih rješenja je mogućnost fleksibilnog pozicioniranja elektromagnetske mješalice unutar rashladne komore po redu za optimizaciju unutarnje kvalitete.

Sve tehnologije koje posjeduju, imaju cilj stabilan proces i poboljšanu internu kvalitetu proizvoda. Osim toga, površina grijača osigurava da se tijekom savijanja ne stvaraju pukotine.

Najnapredniji softverski modeli solidifikacije podržavaju pojednostavljeno i pouzdano donošenje odluka tijekom procesa kako bi se osigurala stabilnost.

Prekretnica u povijesti proizvodnje čelika!
Written by: Novatec

Odgovori