E-Mobility

Novatec > E-Mobility
Novatec MUNIVO FER FSB

E-Mobility

Razvijamo inovativan električni minibus!

Nakon četvrt stoljeća iskustva u automatizaciji i kontroli procesa, krenuli smo u diversificiranje poslovanja snažnim iskorakom u e-mobilnost.

U suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu već tri godine razvijamo elektrificirano multifunkcionalno niskopodno vozilo MUNIVO.

U tijeku je izrada prototipa u dvije varijante, minibusa s 20 sjedala i dostavnog vozila istih gabarita.

Riječ je o vozilu M2 kategorije, pokreće se elektromotorom napajanim iz baterija te pogonom na stražnje ili sve kotače.

Osim samog istraživanja i razvoja projekta MUNIVO, razvijamo i razne proizvode kao što su baterijski paketi, BMS, dashboard i infotainment sistemi i različiti embedded touch kontrolni paneli te kontrolna strategija koja integrira sve električne komponente u vozilu, što će nam omogućiti da se aktivno uključimo na tržište kao sistem integratori u e-mobility sektoru.

Novatec je na putu da postane značajan isporučitelj komponenti u automobilskoj industriji, a osim proizvodnje autobusa, tražimo prostor i niše u ostalim segmentima koji još nisu toliko zastupljeni na e-mobility tržištu, pa smo se tako osim cestovne e-mobilnosti, snažno okrenuli i e-mobilnosti u nautici.

Trenutno su u fazi izrade i razni nišni proizvodi za integraciju te širok spektar proizvoda i flote vozila.

MUNIVO
MUNIVO NOVATEC

E-Bicikl i Cargo Bike

Novatec radi na razvoju koncepta E-Bicikla premium dizajna s posebnim naglaskom na kvalitetne strojarske dijelove.

Namijenjen za široke mase i pogodan za najam u turističkim kompleksima, ovaj bicikl ima tri stupnja djelovanja elektro-motora, GPS lokator te infotainment sustav za korisnika i iznajmljivača.

E-Bicikl čiji je gotov prototip planiran na proljeće robustan je i nepoderiv, a osim što ima razvijen smart IT dio, vrhunskog je strojarskog dizajna.

E-Mobilnost u nautici

Snažno smo se okrenuli razvoju e-mobilnosti u nautici te radimo na razvoju plovila manje veličine.

Osim manjih plovila, u planu je razvoj plovila raznih namjena, za veći broj putnika, većih dimenzija i kategorija, poput katamarana, jedrilica i shuttle plovila za 20 ljudi.

Naš tim posjeduje znanje i iskustvo potrebno za elektrifikaciju svih vrsta i veličina plovila te svako plovilo možemo elektrificirati na način da pogonski dio zamijenimo s električnim.

NOVATEC