Solarna rješenja za vaš dom!

Novatec > Solarna rješenja za vaš dom!
solarni paneli

Sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Solarna rješenja, solarni sustavi i solarni paneli za vaš dom!

Novatec vam nudi potpuni paket izrade projekta solarne elektrane po sistemu ključ u ruke!

 1. Savjetovanje i podršku tijekom cijelog projekta
 2. Izradu projektne dokumentacije
 3. Pomoć kod prijave na natječaj

Obratite nam se s povjerenjem putem maila [email protected]

Kontaktirajte nas za više informacija! Naš stručni tim stoji vam na raspolaganju.

  Solarna rješenja za vaš dom Novatec

  Fotonaponski sustav umanjuje račune električne energije te vam pruža čistu energiju proizvedenu putem obnovljivih izvora energije bez zagađenja okoliša!

  Nudimo usluge inženjeringa, nabave i ugradnje za fotonaponske solarne elektrane, od malih rezidencijalnih jedinica, kao što su kućanstva, poslovni ili institucionalni objekti, do velikih solarnih elektrana.

  Naša solarna rješenja uključuju sve potrebno za samostalne solarne sustave, a naš stručni tim nudi vam opciju instalacije po sistemu „ključ u ruke“.

  Odradit ćemo s vama individualno savjetovanje i odabir optimalnog rješenja za vaš krov, pripremiti svu potrebnu dokumentaciju, odraditi projektiranje, nadzor, nabavu i instalaciju opreme najviše kvalitete, te puštanje u pogon.

  Sunčane ili fotonaponske elektrane značajan su obnovljiv izvor energije za pretvorbu sunčeve energije u električnu energiju. Kao osnovni element koriste se fotonaponski solarni paneli čija je karakteristika proizvesti istosmjernu energiju te ih povezati u sustav fotonaponske elektrane.

  Istosmjerna energija više povezanih panela se pretvara i isporučuje u izmjenični elektroenergetski sustav. Sunčana elektrana, osim što može biti veličine dijela krova kuće ili zgrade, može biti postavljena i na većim površinama u prostoru, te samim time, i veće snage. Spojena je na instalacije građevine te radi paralelno s elektroenergetskom mrežom.

  Proizvedena energija koristi se za vlastite potrebe, a proizvedeni višak električne energije isporučuje u mrežu odabranom opskrbljivaču. Ukoliko je potrebna dodatna električna energija, ona se preuzima javne distribucijske mreže preko istog obračunskog mjernog mjesta, na način da se kompenzira s proizvedenim viškom.

  Solarna snaga i solarni paneli smanjit će vaše račune za struju do 75%!

  Solarna rješenja odličan su izbor za objekte koji se nalaze na mirnim lokacijama, udaljeni od grada i gužve. Solarni paneli često su puno isplativija opcija od troškova priključivanja na električnu mrežu, a ugradnjom ćete povećati i vrijednost vaše nekretnine.

  Na pozicijama gdje nisu mogući priključci struje kao što su dislocirani objekti, te izvori napajanja za različite namjene kao što su primjerice navodnjavanja u poljima i slično, solarni sustavi su jedino ekonomski prihvatljivo rješenje za takve objekte. Čak i ukoliko je vaša kuća spojena na električnu mrežu, ušteda računa je dovoljno velika.

  Solarna rješenja za vaš dom Novatec

  Očekivani povrat investicije procjenjuje se na 5-8 godina zbog izuzetno velikih potencijala korištenja solarne energije u Hrvatskoj!

  Dug vijek opreme vrlo je važan je faktor kod izračuna isplativosti investiranja u solarna rješenja. Oprema mora biti kvalitetna i dugog vijeka da bi solarni paneli bili isplativi. Naši stručnjaci biraju samo najkvalitetniju opremu certificiranih dobavljača i naših partnera te nudimo dugogodišnju garanciju na opremu i održavanje.

  Prvi korak je izrada projekta za solarni sustav, a nudimo vam kvalitetan izračun trenutnih potreba korištenja, kao i potreba korištenja električne energije u budućnosti. Prilikom izračuna proračuna uzimaju se u obzir razni parametri, što ovaj proces čini iznimno kompleksnim.

  • Poziciju objekta
  • Vrstu i položaj krova
  • Potencijalnu osjenčanost krova okolnim preprekama (susjedni objekti, drveće i slično)
  • Mogućnost korištenja nekog dodatnog izvora električne energije (benzinskog ili dizel generatora, pomoćne elektro montaže, vjetrogeneratora)
  • Dnevni i tjedni način korištenja (svakodnevno, samo vikendima, povremeno, samo danju)
  • Godišnji način korištenja – cjelogodišnji (stalni boravak), samo ljeti, samo u određenom dijelu godine
  • Koja će električna trošila koristiti i u kojem vremenskom trajanju kroz dan

  Nakon izrade idejnog projekta, naš tim izrađuje i glavni projekt solarne elektrane koji je potpuno prilagođen vašim potrebama. Prilikom izrade projekta primjenjujemo najviše standarde.

  Komponente potrebne za ugradnju biramo s iznimnom pažnjom, kako bi one bile međusobno usklađene te kako bi vam pružile optimalan omjer cijene i kvalitete.

  Solarna rješenja za vaš dom Novatec

  Uživajte u Premium izvoru energije.
  Inovativni dizajn modula solarne ploče.
  Nudimo vam potpuno integrirane solarne pakete po principu
  „ključ u ruke“.

  Ugradnjom solarne elektrane pozitivno utječete na okoliš! Električna energija proizvedena iz vaših vlastitih izvora daje vlasnicima poseban osjećaj neovisnosti. Solarni sustavi, osim što će proizvoditi struju, nude razne prednosti, poput neovisnosti o potencijalnom povećanju cijene električne energije.

  Solarni paneli ugrađuju se na ravnim ili kosim krovovima te koristimo širok raspon proizvoda i usluga kako bismo olakšali povezivanje solarne elektrane na mrežu.

  Nudimo solarna rješenja i usluge inženjeringa za izgradnju otočnih i mrežnih sustava po sistemu “ključ u ruke“. Paket solarni paneli uključuje:

  1. Savjetovanje
  2. Projektiranje
  3. Nadzor
  4. Nabava i instalacija
  5. Puštanje u pogon
  6. Podrška i održavanje
  • Izolirane kuće za stalni ili povremeni boravak, udaljena sela
  • Objekti na plažama te objekti za pripremu hrane i pića
  • Štandovi uz prometnice ili na parkiralištima raznih namjena
  • Meteorološke postaje, postaje za prikupljanje raznih podataka
  • Planinarski domovi i lovačke kuće
  • Telekomunikacijski sustavi (repetitori i bazne stanice)
  • Objekti na moru (signalne plutače, svjetionici i slično)
  • Objekti vezani za seoska gospodarstva (štale i ostali objekti u gospodarstvu)
  • Kamp kućice, mobilne kućice i glamping šatori
  • Plovila
  • Prometna signalizacija (treptači žutog svijetla i slično)
  • Rasvjeta reklamnih plakata uz prometnice
  • Cestovne rampe i sustavi za otvaranje kliznih ili krilnih vrata

  Najtraženiji solarni paketi i solarna rješenja u našoj ponudi

  Što je uključeno?

  Solarni paneli, mrežni pretvarač 6kW, nosači za krov, kablovi, konektori i ostala sitna oprema, montaža opreme te puštanje u pogon.

  Ovakvi solarni sustavi mogu djelovati samostalno ili kombinirano s elektroenergetskom opskrbom.

  Uz solarna rješenja ovog tipa, sva trošila unutar sustava solarnih elektrana prvenstveno se napajaju preko sustava sunčane elektrane, a kad sunčana elektrana ne uspijeva zadovoljiti potražnju, razlika potrebne energije preuzima se iz elektroenergetske mreže.

  Što je uključeno?

  Solarni paneli, mrežni pretvarač 10kW, nosači za krov, kablovi, konektori i ostala sitna oprema, montaža opreme te puštanje u pogon.

  Obračun se vrši preko dvosmjernog električnog brojila te se zasebno evidentiraju potrošnja električne energije i proizvodnja koja je isporučena u elektroenergetsku mrežu.

  Što je uključeno?

  Solarni paneli, mrežni pretvarač 20kW, nosači za krov, kablovi, konektori i ostala sitna oprema, montaža opreme te puštanje u pogon.

  U periodu kad sunčana elektrana proizvodi više energije nego što je potrebno za napajanje trošila u objektu, razlika proizvodnje isporučuje se u elektroenergetsku mrežu.